Seizoen 0708, week 02

Het eerste team van DCH heeft zaterdag de zeer belangrijke wedstrijd, een streek derby, tegen Gorredijk weten te winnen Hiermee heeft DCH de aansluiting weten te vinden met de middenmoot en is degradatie gevaar enigszins uitzicht. Wim v/d Molen gaf de goede voorzet om zijn partij als eerste te winnen, direct daarna was het Peter Veltman die won en daarmee DCH op vier nul voor sprong zette, zodat de andere spelers iets gemakkelijker achter de borden zaten. Aize Plantinga raakte een schijf achter maar wist door zijn vernuftig spel toch nog remise te bemachtigen.Marten Zijlstra was iets ongelukkig, speelde een goede partij maar vergiste zich in het eindspel en moest zich over geven, Oscar Veltman speelde aan bord een en won op een fraaie manier. Daarna waren het Johnny Modderman en Henk Hosper die remise speelden. Durk Smidstra die dit jaar al steeds goed speelt wist ook nu weer zijn partij te winnen en daarmee het elfde punt voor DCH binnen haalde en de winst was daar. Frederik Veltman maakte remise en als laatste Hans van Dijk remise tegen de nestor Pieter Bergsma, een mooi resultaat voor Hans. Eindstand 13 - 7 voor DCH Heerenveen.

Het tweede team moest eveneens thuis spelen tegen het Gron. Prov. Tiental uit Veendam. Ook hier begon DCH goed aan de wedstrijd. Renè Sarton speelde zoals altijd een snelle partij die remise werd. Daarna wist Jan vd Vegt zijn partij, na een mooie maar dure dam gehaalt te hebben, te winnen. Geert Rozenberg ging even later tegen de sterkste speler van Veendam wel verliezen maar daarna was het Klaas Mondria ,de topscorer van DCH, die ietwat gelukkig ging winnen en ook Pieter de Vries won, in een remise stand, zijn partij en zo stonden wij met 7-3 voor nog niet eerder gebeurt in deze competitie. Bouke vd Werff stond in zijn partij, net als Tabe de Vries, beter maar beiden konden de winst niet vinden zodat beide partijen remise werden, toch leek alles wel goed te gaan maar helaas het pakte anders uit. Eerst was het Ulbe Koopman die moest capituleren en daarna ging Gerben Alberts in de fout, toen was alle hoop nog gevestigd op Hessel Postma maar ook hij kon de beoogde remise niet vinden en verloor, echt jammer. De conclusie is dan ook dat het tweede team van DCH het niet is gegeven een punt te bemachtigen in deze competitie.