Seizoen 0708, week 03

Het eerste team van DCH moest naar het zeer sterke Wanswerd die vorig jaar kampioen werden en ook dit jaar riant boven aan staan. Voor DCH was het dan ook alleen maar proberen een paar puntjes te bemachtigen en dat lukte ook nog. Oscar Veltman speelde tegen de Kampioen van Friesland en wist remise te halen, ook Johnny Modderman, die de drievoudige kampioen van Friesland trof, speelde een sterke partij welke in remise eindigde; een goed resultaat. Frederik Veltman nam het op tegen de reserve kampioen van Friesland en ook hij wist een punt te bemachtigen, daarna wist Aize Plantinga, die zelfs nog wist kansen had, een punt voor DCH te bemachtigen. De overige spelers Tabe de Vries, Peter Veltman, Hans van Dijk en Henk Hosper verloren hun partij en zo kwam de eindstand op 12 - 4 voor Wanswerd.

Het tweede speelde thuis tegen Steenwijk, hier lagen mogelijkheden om wedstrijd punten te halen maar net voor de wedstrijd moesten wij door ziekte met een man minder aantreden. Direct in het begin ging Pieter de Vries in de fout door een verkeerde combinatie en verloor, zo stond DH weer met vier punten achter. Herman Breedewout, een invaller, wist op fraaie manier zijn partij te winnen en dat gaf weer even moed. Tabe de Vries, Hessel Postma, Sjoed Hofman en Johnny Modderman speelden remise; Marten Zijlstra moest toen beslist winnen, nam veel risico in zijn spel, zag een combinatie van de tegenstander te laat en verloor. Eindstand 6 - 10 voor Steenwijk.

Het derde speelde ook thuis tegen het sterk geachte Harlingen maar DCH begon sterk aan deze wedstrijd, Renè maakte vlot remise en Jan van der Vegt had een goede dag speelde geconcentreerd en met goed positie spel wist hij de partij te winnen, daarna was het Andries Oord die met een heel mooie variant zijn tegenstander wist te verschalken en dus stond DCH met vijf tegen één voor. Geert Rozenberg had de sterkste tegen stander geloot en op voor hand verlies ingecalculeerd maar het pakte anders uit Geert maakte op fraaie manier remise. Maar helaas kon Gerben Alberts in een goede stand geen punt te halen en tenslotte ging het met Atte Boek, die steeds echt goed speelt, dit keer niet goed en verloor hij op sneue wijze zijn partij, toen was de eindstand 6 - 6 maar daar waren beide partijen achteraf toch wel tevreden over.

Het vierde team speelde ook thuis tegen de Hemrik. De uitwedstrijd tegen de Hemrik had DCH gewonnen maar nu ging het mis. Roelof de Vries en onze jeugd speler Henry de Vries speelde remise maar Albert Koops en Hielke Luik verloren hun partij eindstand 2 - 6 voor De Hemrik.