Seizoen 0708, week 04

In de Nederlandse KNDB competitie moest het eerste team van DCH uit spelen tegen Warffum. Als deze wedstrijd zou worden gewonnen was DCH uit de degradatie zone maar helaas het begon niet goed. Klaas Mondria ging als invaller mee omdat hij het zo goed deed in de tweede klas, maar nu ging het fout en verloor hij zijn partij. Toen ging ook Wim vd Molen in de fout en stond DCH vier - nul achter. Hans v Dijk zorgde met een winst partij weer aansluiting te krijgen. Peter en Oscar Veltman wisten hun partij niet tot winst te brengen, beide speelden remise. Aize Plantinga die altijd goed is voor minstens een punt kreeg in deze partij geen kans en verloor. Durk Smidstra en Marten Zijlstra speelden daarna nog remise en was er nog hoop. Johnny Modderman en Frederik Veltman zaten nog en moesten alle risicos nemen die er waren maar het mocht niet baten; Johnny verloor en Frederik speelde remise. Eindstand werd 13 - 7 voor Warffum. Met nog twee wedstrijden te gaan is er nog alle kans om in de eerste klas te blijven maar het wordt op deze manier steeds moeilijker.

Het tweede team moest uit spelen tegen Dokkum, deze wedstrijd kon het tweede bij voorhand niet winnen en dat blijk tijdens de wedstrijd dan ook. Albert Koops als invaller, maakte direct in het begin een blunder en verloor. Daarna waren het Renè Sarton, Jan vd Vegt en Bauke vd Werff die hun partij verloren. Ulbe Koopman wist aan het eerste bord remise te spelen, daarna was het Hessel Postma die verrassend zijn partij ging winnen tegen de sterk geachte G. de Boer. Geert Rozenberg speelde een goede wedstrijd maar moest op het eind toch zijn meerdere erkennen in Oosterlo. Gerben Alberts hield het ook lang vol maar verloor tenslotte toch. Tabe de Vries had een gunstige stand op het bord gekregen maar winst was voor Tabe niet te vinden, remise werd het .Toen zat alleen Pieter de Vries nog, had een heel goede stand maar hij vergat dat er op de klok gespeeld werd en met de val van de vlag was de partij teneinde en kwam de eindstand op het bord 16 -4 voor Dokkum.