Seizoen 07/08, week 07

Het eerste team moest naar Urk met drie invallers en dat voor een degradatie wedstrijd, dit was voor DCH geen goed uitgangs punt want met verlies zou degradatie een feit zijn. Wim vd Molen de eerste invaller dacht daar anders over en was de eerste die zijn partij won.Daarna was er verlies voor Johnny Modderman. Tabe de Vries nam in het middenspel een foute beslissing en verloor ook. Peter Veltman kon in een partij waar hij het beste van het spel had, niet de winst vinden, remise was het hoogst haalbare. Frederik Veltman zetten DCH weer op het goede spoor, met een beetje hulp van de tegenstander die in tijdnood een verkeerde beslissing nam kon Frederik met heel goed precisie spel zijn partij winnen. Oscar Veltman zette zijn tegenstander al vanaf het begin onder druk, deze druk kon de tegenstander op het eind niet meer aan en bezweek tenslotte. Toen zaten er nog twee partijen waar twee punten gepakt moesten worden. Pieter de Vries, ook invaller, liet er geen gras over groeien, nam een mooie doorbraak naar dam en wist zijn partij op een goede manier af te maken en het winstpunt van DCH binnen te halen. Aize Plantinga die zo in zijn partij verzonken zat, wist niet dat er al gewonnen was, zette alle zeilen bij om zijn partij tot een goed einde te brengen en dat lukte hij won en zo kwam de eindstand op het bord 11 - 5 voor DCH. Nu wacht ons nog de belangrijke wedstrijd tegen Gorredijk.

Het tweede team ging naar Emmeloord die voor het kampioenschap gingen, dus was DCH gewaarschuwd. En dat bleek ook wel na de wedstrijd, want alleen Johnny Modderman wist zijn partij te winnen. Tabe de Vries speelde nog remise, de andere spelers gingen allemaal in de fout en verloren hun partij, de eindstand was 13 - 3 voor Emmeloord die daarmee het kampioenschap binnen haalden, gefeliciteerd.

Het derde team van DCH dat dit jaar erg goed speelt moest uit naar Sneek. Sneek gaat voor het kampioenschap en dat kon tegen DCH behaald worden. De spelers van DCH dachten daar anders over en begonnen direct van zich af te bijten. Jan vd Vegt haalde het eerste punt binnen door de sterke jeugdige speler Jacob de Vries op remise te houden en even later was het Gerben Albers die jeugdspeler Marcel de Vries versloeg, dit was voor Sneek een echte tegenslag die zij niet meer te boven kwamen. Renè Sarton en Andries Oord speelden nog remise maar Geert Rozenberg won op fraaie manier zijn partij en de winst voor DCH was binnen. Atte Boek, dit jaar goed op dreef, maakte op het eind een foutje en verloor, eindstand 7 - 5 voor DCH en Sneek moet nog even in de wachtkamer. Zelfs DCH heeft nu met een punt minder en nog een wedstrijd te gaan plotseling nog kans op het kampioenschap.