Seizoen 07/08, week 10

Het eerste team moest een beslissing wedstrijd spelen tegen Wapenveld om degradatie te voorkomen in de eerste klas KNDB. Het begon goed voor DCH want Peter Veltman nam het voortouw door zijn partij om te zetten in winst, daarna waren het vervolgens Aize Plantinga, Marten Zijlstra, Wim van der Molen, Frederik Veltman en Johnny Modderman die remise speelden. Oscar Veltman die in dit soort wedstrijden altijd goed is won zijn partij en zo stond DCH vier punten voor op Wapenveld. Hans van Dijk, die een van de betere spelers van Wapenveld had geloot, hielt het lang vol maar in het eindspel kwam hij kracht tekort en verloor zijn partij. Durk Smidstra dit jaar erg goed spelend wist ook in deze beslissende wedstrijd zijn vorm vast te houden en won zijn partij en het winnende punt voor DCH. Henk Hosper had de langste partij deze middag, stond iets beter maar kon geen winst meer vinden dus remise, de eindstand 12 - 8 voor DCH zorgt er voor dat we volgend seizoen weer mee spelen de eerste klas van de KNDB.

Ook in de PFDB competitie moest DCH in de hoofdklas een degradatie wedstrijd spelen tegen Gorredijk. Deze wedstrijd begon niet goed want Peter Veltman maakte in het middenspel een foutje wat hem de partij koste, zijn broers Frederik en Oscar deden het beter en lieten zien dat het deze avond moest gebeuren, wonnen beide hun partij en DCH stond weer voor. Aize Plantinga speelde remise. Henk Hosper zorgde er voor dat DCH in veilig vaarwater kwam, hij wist zijn partij op fraaie manier te winnen, Wim van der Molen kon zijn partij op remise houden en door de remise van Johnny was de buit voor DCH binnen. Waylon Poot bracht door zijn remisepartij de eindstand op 10 - 6 voor DCH wat genoeg was om volgend jaar weer in de hoogste klas van de PFDB te kunnen spelen.

Het tweede team speelde thuis tegen Woudsend. Pieter deVries ging gelijk in het begin van zijn partij in fout en kon dit niet meer herstellen dus een verlies partij. Invaller Albert Koops kon het in deze klasse niet waar maken en verloor, hetzelfde gebeurde met Hielke Luik en toen stond DCH met 6 - 0 achter. Andries Oord ook al een invaller hielt zijn partij op remise, knap werk. Sjoerd Hofman maakte het volgende punt voor DCH. Geert Rozenberg speelde een boeiende partij met de beste kansen maar in het eindspel ging hij in de fout en verloor. Roelof de Vries speelde als invaller een heel fraaie partij, remise werd het en tenslotte wist Marten Zijlstra als enige zijn partij te winnen. Eindstand 5 - 12 voor Woudsend. Ondanks dit ver lies speelt het twee team volgend jaar weer in de Tweede klas PFDB te spelen.

Het derde team van DCH moest uit spelen tegen de Zuid West Hoek, met winst zou DCH 3 nog kampioen kunnen worden, dit zou een zeer groote verrassing zijn. De Zuid West Hoek is voor het derde van DCH te sterk en dat bleek later ook wel, gezien de uitslag. Alleen Jan van der Vegt wist een punt te halen door remise te spelen de andere partijen gingen verloren. De eindstand werd 11- 1 voor de Z.W.H. die hiermee kampioen in de tweede klas PFDB werd.