Seizoen 07/08, week 47

Het vierde team van DCH spelend in de derde klas moest het deze week opnemen tegen De Hemrik, altijd een lastige tegenstander maar dit keer pakte het goed uit. Renè Sarton wist zijn partij in winst om te zetten,daarna speelden Albert Koops, Hielke Luik en Roelof de Vries remise. De eindstand 5-3 voor DCH.

KNDB competitie van zaterdag. Het zit DCH dit seizoen nog niet mee. Het eerste team speelde thuis tegen De Oldehove uit Leeuwarden. Normaal is De Oldehove sterker dan DCH en deze zaterdag helemaal want DCH moest aantreden met vier invallers, Tjipke is nog steeds ziek en de jongens van Veltman hadden iets belangrijks te vieren in familiekring, er zijn pogingen gedaan om drie partijen vooruit te spelen maar hier wou De Oldehove niet aan mee werken, dus dan maar zo. Aize Plantinga Durk Smidstra, Wim vd Molen en Johnny Modderman speelde remise de andere partijen werden door ons verloren, hiermee kwam de eindstand op 16-4 voor de Leeuwarders.

Ook het tweede team speelde thuis tegen Huizum 3. Tegen dit tiental moesten volgens ons kansen liggen om punten te pakken maar helaas alles ging mis wat maar mis kon gaan, dat heb je soms zo in de sport. Ulbe Koopman, Bouke vd Werff en Andries Oord speelden remise, de andere spelers wisten geen punt te bemachtigen en zo werd de eindstand, iets beschamend, 17 - 3 voor Huizum.

In de onderlinge competitie werden de volgende wedstrijden gespeeld.
Wim vd Molen -- Oscar Veltman 1-1
Marten zijlstra -- Frederik Veltman 1-1
Tabe de Vries -- Geert Rozenberg 1-1
Sjoerd Hofman -- Pieter de Vries 2-0
Jan vd Vegt -- Atte Boek 2-0
Andries Oord -- Bennie Liefting 1-1
Gerben Alberts -- Johnny Modderman 0-2
Renè Sarton -- Geert Rozenberg 1-1

De eerste vijf in de tussenstand van deze competitie: 1 Marten Zijlstra 2.700, 2 Frederik Veltman 2.644, 3 Aize Plantinga 2.625 4 Oscar Veltman 2.604 en 5 Sjoerd Hofman 2.548.