Seizoen 07/08, week 49

DCH heeft zaterdag de belangrijke wedstrijd uit tegen Hijken 2 weten te winnen en hiermee een goede stap gezet om degradatie te ontlopen want ook volgend jaar is spelen in de eerste klas KNDB voor DCH een must. Al na een uur spelen kwam de invaller Ulbe Koopman tot winst en dat was een mooie opsteker, daarna wist ook Wim vd Molen zijn partij te winnen, een half uur later was het de beurt aan Aize Plantinga die met een fraaie combinatie zijn tegenstander verraste en won. Hierna was het voor de overige spelers zaak stand te houden en dat lukte deze zaterdag. Frederik Veltman, Johnny Modderman en Oscar Veltman maakten geen fout en speelden rustig naar remise. Toen even later Hans v Dijk zijn partij nog wist te winnen was de buit binnen, Peter Veltman en Durk Smidstra hielden hun partij ook op remise en zo werd de eind stand 14 - 6 voor de Heerenveners, een mooie overwinning.

Ook het tweede team moest naar Hijken om hun wedstrijd tegen het derde team te spelen, ongelukkerig wijze vertrok het team met acht in plaats van tien spelers en stonden dus voor dat de wedstrijd begon al met vier nul achter. Er is ondanks dit gegeven erg goed gespeeld door DCH. Eerst wist Bouke vd Werff zijn partij te winnen, direct daarna speelde Renè Sarton remise maar jammer genoeg ging de partij van Geert Rozenberg verloren. De veteraan in het team Klaas Mondria bracht DCH weer dichter bij door te winnen. Roelof de Vries die als invaller mee speelde hielt het lang vol en had mogelijkheden om remise te spelen maar in het eindspel ging het alsnog mis en hij verloor. Hessel Postma en Tabe de Vries, die beiden het betere van het spel hadden konden dit niet omzetten in winst waardoor de stand eindigde op 13 - 7 voor Hijken 3 en dus ging DCH met lege handen huiswaarts.

Voor de onderlinge competitie werden er de volgende wedstrijden gespeeld.
Frederik Veltman -- Johnny Modderman 2-0
Tabe de Vries -- Gerben Alberts 2-0