Seizoen 07/08, week 50

Afgelopen week stonden de PFDB Beker wedstrijden op het programma. DCH deed mee met drie teams. Het eerste team moest uit spelen tegen Oudega (Small.) Aize Plantinga speelde aan het eerste bord tegen de sterkste man van Oudega, L Houwink en wist deze te winnen, dan begin je natuurlijk erg goed want met vier tegen vier heeft het team niet veel kans om zich te herstellen. Toen Wim vd Molen ook nog wist te winnen was het klaar voor DCH. Oscar Veltman en Hans v Dijk speelden daarna nog remise en was de winst daar met 2 - 6 voor DCH.

Het tweede team speelde thuis tegen Ureterp. Dit teams was voor ons te sterk, alhoewel Marten Zijlstra, spelend tegen de zeer sterke Hendrik Veenstra, remise uit het vuur sleepte, een erg goed resultaat. Sjoerd Hofman moest het op nemen tegen de Friese Jeugd kampioen Jan v Dijk. Deze was voor Sjoerd een maatje te groot en ging dan ook verliezen. Wim vd Molen speelde een goede partij tegen Gerben de Wit maar kwam aan het eind toch te kort en ook hij verloor. Tabe de Vries bemachtigde nog een remise tegen Gerrit Terpstra en zo kwam de eindstand op 2 -6 voor Ureterp.

Het derde team speelde ook thuis tegen Woudsend 2. Hier lagen kansen voor DCH maar de dit jaar goed spelende Atte Boek melde zich ziek af. Een kleine tegenvaller maar Jan vd Vegt dacht daar anders over en won op een fraaie manier zijn partij en dus alles was weer binnen bereik. Andries Oord maakte daarna vlot remise maar Geert Rozenberg vergiste zich en zag een combinatie van zijn tegen stander niet en verloor. Gerben Alberts als invaller stond op dat moment een schijf voor en omdat DCH aan nog een remise voldoende had, bood hij dit natuurlijk direct aan, zijn tegen stander weigerde dit aanbod en speelde door, in hevige tijdnood nam Alberts de verkeerde voortzetting en verloor de partij alsnog, erg jammer want toen was de eindstand 3 - 5 voor Woudsend.

In de onderlinge competitie werden vier wedstrijden gespeeld
Aize Plantinga -- Henk Hosper 0-2
Pieter de Vries -- Henry de Vries 2-0