DAMCLUB HEERENVEEN
               
Informatie Onderlinge Competities Partijen Allerlei Archief  

 

Competitie
Sneldammen
Overige

 

Onderlinge

2008/2009 Ronde 25

Pas in de laatste ronde van de onderlinge competitie zijn alle ereplaatsen vergeven. Aize Plantinga en Johnny Modderman hebben helaas niet de benodigde 14 partijen behaald en komen daarom niet in aanmerking voor de prijzen. De einduitslag was zodanig dat in de A-categorie Tjipke Smedinga eerste is geworden en daarmee ook clubkampioen. Tweede is geworden Oscar Veltman en de derde plaats gaat naar Wolter Sloothaak. In de B-categorie is Wim Riddersma winnaar geworden. Hij wordt op de voet gevolgd door Andries Oord en Pieter de Vries die respectievelijk tweede en derde zijn geworden. Zie voor de volledige stand in het submenu Competitie.

 

Ronde 24

Nog 1 ronde en dan is de onderlinge competitie ten einde. Net als vorige jaren is het dit jaar ook weer erg spannend wie er op de ereplaatsen terecht komen. In de B-categorie zijn er drie gegadigden voor de eerste plaats. Wim Riddersma staat er het best voor. Andries Oord en Pieter de Vries staan echter dichtbij. In theorie heeft Jan vd Vegt ook nog een kleine kans.

In de A-categorie zijn er twee die eruit springen. Tjipke Smedinga en Oscar Veltman hebben verreweg de meeste kans. Ook Wolter Sloothaak heeft nog een kans en een zeer kleine kans is er nog voor het drietal Johnny Modderman, Marten Zijlstra en Wim vd Molen. De laatste ronde wordt derhalve beslissend voor alle prijzen.

 

Ronde 19
Het wordt dringen in de top van de onderlinge competitie. Oscar Veltman, Wolter Sloothaak en Tjipke Smedinga zijn het duidelijkst in de race voor de bovenste trede van het ereschavot omdat Aize Plantinga niet het benodigde aantal partijen zal halen. Ook Johnny Modderman en Wim vd Molen, die beiden dinsdag wisten te winnen, hebben nog een kans evenals Henk Hosper en Marten Zijlstra. Andries Oord was de derde die zijn partij won, hij bivakeert in de bovenste regionen van de b-groep.

 

Ronde 15
Pieter en Atte winnen. Remise bij Wolter tegen Geert, Tabe tegen Wim Riddersma en Gerben tegen Andries.

 

Ronde 14
Het topduel tussen Tjipke en Henk eindigt in remise. Gerben, Aize, Johnny en Wim Riddersma wisten tot winst te komen.

 

Ronde 13
Tjipke pakt belangrijke punten in de strijd voor de bovenste plaatsen. Pieter, Gerben en Hielke weten ook te winnen.

 

Ronde 12
Drie winstpartijen deze ronde. Gerben, Wim Riddersma en Marten Zijlstra pakten de volle buit. In de top van de ranglijst eindigden de partijen tussen Tjipke en Wolter en die tussen Oscar en Henk in remise

 

Ronde 11
Omdat er weer veel teams voor de provinciale competitie onderweg waren slechts twee partijen; Pieter en Wim Riddersma deelden de punten, Albert wist Hielke te verslaan.

 

Ronde 10
Wolter Sloothaak en Tjipke Smedinga doen goede zaken in de top door te winnen. Marten en Jan pakken ook twee punten. Remise was er tussen Bennie en Albert.

 

Ronde 9
6 Partijen, geen remises. Pieter, Tabe, Bennie, Jan, Henk en Andries gingen met twee punten huiswaarts.

 

Ronde 8
Naast zes remises was er wisnt voor Wim Riddersma, Bennie Liefting, Wim vd Molen en Geert Rozenberg.

 

Ronde 7
Oscar, Johnny, Atte, Pieter, Geert enGerben winnen. Remises waren er bij Tabe tegen Marten en Henk tegen Wolter.

 

Ronde 6
Wim R, Pieter, Andries, Geert en Atte winnen. Tabe en Wolter spelen gelijk.

 

Ronde 5
Johnny, Sjoerd, Wim R, Albert en Oscar winnen waarbij de laatste door het oog van de naald kroop.

 

Ronde 4
Wolter Sloothaak wint ook derde partij. Sjoerd Hofman pakt zijn eerste winst. Geert en Bennie doen ook goede zaken met winst.

 

Ronde 3
Slechts één remise in de partij tussen Albert Koops en Bennie Liefting. Bekijk wie er gewonnen heeft in het submenu ¨competitie¨.

 

Ronde 2
Pieter en Andries winnen voor de tweede keer; Wolter, Gerben en Wim Riddersma winnen ook.

 

Ronde 1
Tjipke, Andries, Atte en Pieter komen tot winst. Alle uitslagen te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 26 (slot)

Ronde 26 was de laatste ronde dit seizoen en die moest de beslissing in zowel de A- als de B-categorie brengen. Voor het kampioenschap in de B-categorie waren er theoretisch nog vijf kanshebbers. Voor Gerben Alberts en Andries Oord was er nog een heel klein kansje als de overige drie zoudenverliezen en zij zelf zouden winnen. Aangezien Andries er niet was en Gerben tegen Oscar Veltman tot remise kwam konden zij niet voor een verrassing zorgen. Van de overige drie kanshebbers kwam René Sarton wel tot winst tegen Henry de Vries maar dit leverde niet genoeg punten op om zijn achterstand op de grootste kanshebbers Pieter de Vries en Geert Rozenberg in te halen. Aangezien Geert niet in actie kwam hing het af van de partij van Pieter de Vries tegen Wim v/d Molen wie het goud in deze groep zou pakken. Na een mooie strijd was het uiteindelijk Wim die de winst wist te bereiken en dus werd Geert kampioen in de B-categorie terwijl Pieter met de tweede plaats genoegen moest nemen. De derde plaats was voor René Sarton.

Het kampioenschap in de A-categorie moest beslist worden bij twee partijen. In de race waren nog Henk Hosper, Marten Zijlstra en Frederik Veltman van wie de laatse niet in actie kwam. Als Marten won was hij kampioen, zoniet dan kon Henk kampioen worden door te winnen en als zij beide niet zouden winnen werd Frederik kampioen. Henk kreeg de partij erg makkelijk in de schoot geworpen toen tegenstander Tabe de Vries in het begin in een lichte combinatie trapte en Henk was toen de virtuele leider in de stand. Marten Zijlstra kwam wel iets makkelijker te staan dan zijn tegenstander Sjoerd Hofman maar aangezien dit niet genoeg was voor de winst kon hij slechts een punt bijschrijven.Hij zakte hierdoor naar de derde plaats onder de op de tweede plaats geëindigde Frederik. Henk klom door de zijn winst voor de tweede (en nu de belangrijkste) keer naar de bovenste plaats in de ranglijst.

Er waren ook nog drie partijen die slechts zijdelings nog enige invloed uit konden oefenen op de plaatsen voor het eremetaal. Wim Riddersma en Atte Boek remiseerden terwijl Aize Plantinga wist te winnen van Albert Koops en Jan v/d Vegt won van Hielke Luik. De uiteindelijke winnaar van het wisselschild werd Oscar Veltman met 35 punten. Tweede werd Frederik Veltman met 33 punten en derde Wim v/d Molen met 31 punten.