Competities

(kndb) DCH 1 gelijk, nipt verlies DCH 2

De nationale competitie is voor DCH 1 met gemengde gevoelens begonnen. Vooraf zou er getekend zijn voor een wedstrijdpunt tegen DIOS Achterhoek, het team dat vorig jaar nog een klasse hoger speelde en op papier verreweg het sterkste team in de 1e klasse A is, maar lange tijd stond DCH aan de goede kant van de score en een kleine winst had zomaar gekund. Achteraf overheerste wel het positieve gevoel van de goed gespeelde partijen met een verdiende 10-10 als gevolg.

De vijf 1200+ spelers van DIOS werden stuk voor stuk op remise gehouden waarbij de remise van Marten Zijlstra tegen Marcel Knipper het meest opviel aangezien Marten op het laatst zelfs bijna gewonnen kwam te staan. Het leverde Marten de blauwe kleur op bij de uitslagenlijst. De overige remises kwamen op naam van Peter Achterstraat, Oscar Veltman, Sjoerd Koopman en Tjipke Smedinga.

Tegen de drie tegenstanders met een rating tussen de 1000 en 1100 werd door DCH twee keer gescoord. Johnny Modderman en Peter Veltman wisten te winnen terwijl Wim vd Molen op remise bleef steken.

Tegen de spelers tussen 1100 en 1200 rating ging het echter mis voor DCH. Iepie Poepjes kon niet stand houden tegen Van Oosterom en Aize Plantinga verloor verrassend van Theo Stoverinck die toevallig precies dezelfde rating heeft als Aize.

DCH 2 speelde ook een zeer spannende wedstrijd tegen het provinciaal gronings tiental. Tegenover drie verliespartijen werden helaas maar twee winstpartijen gescoord. Bauke vd Werff won van Rob van Heukelem en zette DCH 2 hiermee nog wel op voorsprong maar er werd direct tegen gescoord door Peter Helwerda.

Aangezien Andries Oord en Pieter de Vries in verlies moesten berusten zag het er op dat moment niet goed uit voor DCH 2. Jan de Vos wist echter de marge terug te brengen met een goede winst op Henk de Vries. In de laatste drie partijen konden Jan vd Vegt, Hessel Postma en Ulbe Koopman de stand niet meer gelijk trekken. Het nipte verlies was jammer maar bied genoeg vertrouwen voor de komende wedstrijden.