DAMCLUB HEERENVEEN
               
Informatie Onderlinge Competities Partijen Allerlei Archief  

 

Competitie
Sneldammen
Overige

 

Onderlinge

Henk H, Wim R en Sjoerd H prijswinnaars

Henk Hosper heeft de titel in de onderlinge competitie behaald. In het begin van de competitie was het stuivertje wisselen aan kop maar daarna was het lange tijd Sjoerd Hofman die aan kop ging met vooral Tjipke Smedinga en Henk Hosper in de achtervolging. In ronde 24 ging het mis voor Tjipke met een nederlaag waardoor hij alleen nog kon hopen op misstappen van beide concurenten. In de voorlaatste ronde maakte Sjoerd toch nog onverwacht die misstap waardoor Henk ineens aan de leiding kwam. Henk kon in de laatste ronde niet meer in actie komen en was daardoor niet meer in te halen. Na het gelijke spel van Sjoerd kwamen Tjipke en Sjoerd op precies dezelfde score en dus een gedeelde tweede plaats.

In de B-groep stond de winnaar al een tijdje vast. Na een uitstekend seizoen werd Wim Riddersma met afstand eerste. In de algehele ranglijst liet Wim zelfs een paar a-spelers achter zich. De strijd om plaats twee was een stuk spannender. Sjoerd vd Molen stond er met ingang van de laatste ronde het best voor. Hij kwam echter niet verder dan remise waardoor zowel Andries Oord als Tabe de Vries nog een kans hadden. Beide hadden de laatste ronde echter een zware a-speler tegenover zich. Terwijl Andries de remise niet vinden kon wist Tabe wel een punje te scoren. Hierdoor werd Tabe nog tweede en schoof Sjoerd naar de derde positie.

De meest prestigieuze prijs is echter misschien wel het wisselschild. Hiervoor telt het absolute aantal punten behaald in de onderlinge competitie en de pfdb competities. Twee ronden voor het eind waren hiervoor nog drie reele kanshebbers. Sjoerd Hofman, Tjipke Smedinga en Henk Hosper. Henk zette zichzelf echter buitenspel omdat hij de laatste twee ronden niet kon spelen en door het onverwachte verlies van Sjoerd in de voorlaatste ronde gingen hij en Tjipke met gelijke stand de laatste ronde in. Tjipke verslikte zich echter ook met een verlies in die laatste ronde waardoor Sjoerd met zijn remise toch nog de meeste punten behaalde.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 20

In de a-groep consolideerde Sjoerd Hofman zijn koppositie met winst op Sjouke Zijlstra, die wellicht wat te snel opgaf. Tjipke Smedinga blijft in het spoor met winst op Hielke Luik maar ziet Henk Hosper langszij komen middels een mooie overwinning op Johnny Modderman. Wim vd Molen wint van Gerard Weinans en blijft op schootsafstand van het podium.

In de b-groep bouwt Wim Riddersma zijn voorsprong uit met winst op Geert Rozenberg. Naaste concurent Sjoerd vd Molen miste een winnende damcombinatie tegen Jan vd Vegt. In het vervolg nam Jan een damcombinatie maar deze bleek niet winstgevend, remise derhalve. De strijd rond de derde plaats is erg spannend. Sjouke, Tabe en Andries staan akelig dicht bij elkaar.

Tabe de Vries leek een mooie voorpost te hebben tegen Aize Plantinga maar zag deze schijf toch verloren gaan. Vanwege positionele compensatie leek de partij alsnog naar remise te lopen maar in tijdnood zag Tabe een rondslag over het hoofd en gingen beide punten naar Aize.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 14

Andries Oord speelt een uitstekende partij tegen Tjipke Smedinga en komt een schijf voor. Een puntendeling is het resultaat. Henk Hosper had een zware avond tegen Wim Riddersma. Een onoplettendheid van Wim bezorgt Henk de volle twee punten waarmee hij zich nadrukkelijk weer bij de kanshebbers voegt. De ranglijst word echter weer aangevoerd door Sjoerd Hofman.

In de b-groep is Wim Riddersma nog altijd koploper. Sjoerd vd Molen en Andries Oord zijn in de achtervolging. Sjouke Zijlstra nadert na zijn winst op Albert Koops het trio. Tabe de Vries remiseerde met Pieter de Vries, beiden staan in de niddenmoot van hun respectievelijke groep.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 12

Koploper Wim vd Molen verliest van Pieter de Vries en zakt naar plaats drie. Nummer twee Sjoerd Hofman kan niet optimaal profiteren. Door de remise tegen de sterk spelende Wim Riddersma blijft Sjoerd nipt achter op Tjipke die klimt van plaats drie naar de koppositie middels een overwinning op Sjoerd vd Molen. Henk Hosper en Oscar Veltman winnen ook maar stijgen geen plaats op de ranglijst

Gerard Weinans pakt zijn tweede winst na zeer sterk spel tegen Jan vd Vegt. Jan dacht met een damzetje de volle winst te pakken maar moest lijdzaam toezien hoe de dam direct weer werd afgepakt waarna de overgebleven stand geen ontsnapping tot remise meer bood. Andries Oord wist in de langste partij van de avond Hielke Luik in het eindspel te verslaan

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 11

In de a-groep wint Sjoerd Hofman van Tjipke Smedinga en stijgt daarmee naar het podium. Wim vd Molen profiteert optimaal met winst op Marten Zijlstra en pakt weer de koppositie. Twee punten waren er ook voor Johnny en Aize.

In de b-groep doet Wim Riddersma goede zaken met winst op directe concurent Andries Oord. Sjoerd vd Molen gaat met zijn zege Andries net voorbij. Tabe, Geert en Albert konden ook een winst bijschrijven.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 10

Wim speelt gelijk tegen Wim. Tjipke wint en neemt daardoor de koppositie over. Henk H, Pieter, Geert en Marten winnen ook

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 8

Het topduel tussen Wim vd M en Sjoerd H eindigt in remise. Tjipke doet goede zaken met winst op Oscar. Tabe en Pieter winnen ook evenals Marten. Jan en Andries houden elkaar in evenwicht net als Wim R en Sjoerd vd M.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 7

Wim vd Molen aan kop na winst. Henk Hosper komt niet tot winst na schijfwinst tegen Tjipke Smedinga. Marten Zijlstra geeft op in remise stand. Wim Riddersma boekt zege en Pieter de Vries wint in eindspel. Tabe en Andries remiseren na goede kansen voor Tabe.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 6

Sjoerd vd Molen en Wim Riddersma komen tot winst. De overige partijen eindigen in remise.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 3

Winst is er voor Andries, Tabe en Hielke. Jan en Wim R spelen remise.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 2

In ronde 2 vielen 6 beslissingen. Henk, Sjoerd, Jan, Tjipke, Wim & Wim wisten de maximale score te halen.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 1

Slechts 1 remise in de eerste ronde tussen Johnny Modderman en Andries Oord. Winst was er voor Henk Hosper, Wim vd Molen, Oscar Veltman, Sjoerd Hofman en voor Pieter de Vries.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.