DAMCLUB HEERENVEEN
               
Informatie Onderlinge Competities Partijen Allerlei Archief  

 

Competitie
Sneldammen
Overige

 

Onderlinge

Jelle kampioen in b1 groep

Alle kampioenen van de onderlinge competitie zijn bekend. Na Tjipke en Jan in de a en de b2 groep is nu ook de kampioen in b1 groep duidelijk. In de laatste ronde waren er nog twee kanshebbers. Jelle Jongsma had een punt meer dan naaste concurent Pieter de Vries maar ook een partij meer gespeeld. Pieter kon bij winst dus de koppositie overnemen. Helaas voor Pieter moest hij nog tegen Tabe en tegen familie spelen is altijd lastig. In het middenspel koos Pieter voor een tussenloper maar Tabe had iets verder doorgekeken en haalde er een verrassende damcombinatie uit waardoor Pieter direct op kon geven. Jelle behield daardoor zijn koppositie en mag zich in het eerste jaar bij DCH direct tot een van de kampioenen laten kronen.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Tjipke en Jan kampioen

In de a-groep heeft Tjipke Smedinga het kampioenschap behaald. Een ronde eerder was hij eigenlijk al niet meer in te halen maar afgelopen dinsdag liet hij geen twijfel bestaan over wie er dit seizoen de beste is in de onderlinge competitie. Sjoerd Hofman werd deze ronde verslagen en naaste concurent Henk Hosper verloor van Oscar Veltman. Tjipke staat daarom nu 5 punten los van de nummer twee terwijl hij ook nog een partij minder heeft gespeeld.

In de b2-groep is de winnaar ook bekend. De strijd ging nog tussen Jan vd Vegt en Gerard Weinans. Jan had genoeg aan een remise in hun onderlinge duel. De partij had wisselende kansen maar werd uiteindelijk met remise afgesloten.

In de b1-groep is de strijd nog niet beslist. Jelle jongsma staat 1 punt voor op Pieter de Vries maar laatstgenoemde heeft nog 1 partij te spelen en kan bij winst dus eerste worden.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 3

In de a-groep wisten Johnny en Tjipke te winnen. Zij hebben daardoor nog steeds de maximale score. In de b-groep was er winst voor Wim Riddersma, Jelle Jongsma, Pieter de Vries, Geert Rozenberg en Jan vd Vegt.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 2

In ronde 2 kwamen er zowel 5 overwinningen als 5 remises op het scorebord. Gerard, Geert, Tabe en Henk lieten hun eerste winstpartij noteren terwijl Johnny Modderman voor de tweede keer tot winst komt.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Ronde 1

Op 6 september barstte in het Hof van Schoterland de onderlinge competitie weer los. Dit seizoen wordt er gestreden in twee groepen. De 10 spelers in groep A komen twee keer tegen elkaar uit. Groep B, met 12 spelers, speelt eerst een halve competitie om vervolgens opgedeeld te worden waarna beide groepen met 6 spelers nog een halve competite afwerken.

In ronde 1 vielen er drie beslissingen. De twee punten gingen naar Tjipke, Johnny en Albert. Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.