DAMCLUB HEERENVEEN
               
Informatie Onderlinge Competities Partijen Allerlei Archief  

 

 

 Competities

Topscorers DC Heerenveen

De volgende dammers zijn in de verschillende competities en klassen topscrorer geworden voor DC Heerenveen.

Nationale competitie DCH 1 (1a) Tjipke Smedinga 17-11
  DCH 2 (2a) Jan de Vos 11-9
Provinciale competitie DCH 1 (hfdkl) Tjipke Smedinga 10-8
  DCH 2 (1e kl) Rien Veenstra 11-6
  DCH 3 (2e kl) Wim vd Molen 13-8
 
en
Pieter de Vries 13-8
  DCH 4 (3e kl) Gerard Weinans 10-7

 

 

DC Heerenveen 3 KAMPIOEN

DCH 3 heeft op imponerende wijze het kampioenschap van de 2e klasse behaald. Met de 7-5 winst op Gerkesklooster in de laatste ronde werd namelijk de maximale score bereikt van 16 punten uit 8 wedstrijden. Alleen Huizum 3 kon gelijke tred houden totdat dit team in ronde 5 in Tivoli werd verslagen. Huizum 3 bleef vervolgens wel in het spoor door ook de rest van de wedstrijden te winnen maar de koppositie werd niet meer uit handen gegeven.

De spelers van het team vlnr op de foto zijn Tabe de Vries, Andries Oord, Frederik Veltman, Wim vd Molen, Pieter de Vries, Geert Rozenberg, Sjoerd vd Molen en Jan vd Vegt.. Zij werden na de behaalde titel in de bloemetjes gezet.

 

DC Heerenveen 3 wint weer

Tegen het sterke Steenwijk stond DCH 3 voor de lastige opgave om de maximale score te behouden in de 2e klasse. De eerste twee uitslagen boden goede hoop. Geert Rozenberg en Jan vd Vegt hielden hun tegenstanders met 100 ratingpunten meer keurig op remise. Vervolgens was het topscorer Pieter de Vries die DCH 3 op voorsprong zette door winst op de geroutineerde Glazenborg. Hij deed dit middels een damcombinatie en is zelfs gedeeld topscorer van de klasse. Deze eer wordt gedeeld met Jan van Buiten die Steenwijk langszij bracht met winst op teamcaptain Andries Oord. Invaller Frederik Veltman pakte eerst schijfwinst en vervolgens de winst en bracht DCH daarmee weer op voorsprong. Wim vd Molen was als laatste uit. Hij wist net niet te winnen maar de remise was genoeg voor de teamwinst.

DCH 3 heeft nu 12 punten uit 6 wedstrijden, 4 punten meer dan Huizum 3 en Steenwijk maar Huizum 3 heeft nog een wedstrijd tegoed. Met nog twee ronden te gaan is de kampioenstitel in zicht.

 

DC Heerenveen 3 alleen aan kop in 2e klasse

DC Heerenveen 3 moest voor de strijd om de koppositie in de 2e klasse naar het eveneens ongeslagen Huizum 3 toe. Als eerste deelde Jan vd Vegt de punten met Brant Visser. De eerste winst was echter voor Jan Terpstra die Geert Rozenberg wist te verslaan. Vervolgens speelde Tabe de Vries gelijk tegen Hans van Dijk.

De achterstand wist DCH daarna om te buigen in een voorsprong. Wim vd Molen won van Anne Langhout en Andries Oord won van Jilles van Kesteren. De voorsprong werd door Pieter de Vries met verve behouden door een remise tegen Reinout Sloot.

DCH 3 staat nu alleen bovenaan en treft in de volgende ronde Steenwijk.

 

Uitslagen provinciale competitie

DCH 2 wist in ronde 3 tegen SDC Sneek voor het eerst een punt te pakken. Martin en Rien wonnen, Wim R. en Marten pakten een punt terwijl Jelle en invaller Gerard verloren.

DCH 3 doet het erg goed. Het team wist opnieuw te winnen en staat gedeeld bovenaan. Ditmaal werd Emmeloord 2 met 9-3 naar huis gestuurd. Pieter en Wim vd M. staan nog op de maximale score. Sjoerd vd M en Andries wonnen deze keer ook en Geert Rozenberg maakte het negende punt. Alleen Jan moest deze wedstrijd een nul incasseren.

DCH 4 gaat ook prima. De Harste Houdt Stand 2 werd in eigen huis met 2-6 verslagen. Invaller Jan de Vos versloeg de kopman van de gastheren. Albert en Gerard verrasten hun tegenstanders met hogere rating en wonnen ook. Hileke verloor als enige.

DCH 1 speelt op 8 december op Urk.

Alle detail-uitslagen staan in de submenu's

 

Uitslagen provinciale competitie

DCH 1 won deze ronde met ruime cijfers van De Oldehove. Na 5 partijen was de tussenstand zelfs 0-10 in het voordeel van DCH door overwinningen van Iepie, Sjoerd, Marten, Wim en Tjipke. De Oldehove kwam iets terug met winstpartijen van Tjalling Goedemoed en Jan Algra tegen Johnny en Aize. Waylon pakte vervolgens het elfde punt met remise tegen Douwe Kootstra.

DCH 2 wist zich niet te revancheren voor het verlies in de eerste ronde. De ervaren dammers van Rinsumageest bleken met 5-7 net iets te sterk. Wim en Jelle verloren hun partij terwijl daar alleen de winst van Rien tegenover stond.

DCH 3 deed het weer uitstekend. Na de dikke winst in ronde 1 werd ook twijzelerheide verslagen en daardoor staat het team gedeeld bovenaan. Sjoerd was de enige die in verlies moest berusten. Winst was er echter voor Pieter, Wim en Geert waardoor de uitslag 8-4 werd.

DCH 4 doet het ook prima. Wolvega 2 werd in wedstrijd met wisselende kansen opzij gezet met 5-3. Tabe en Gerard wisten hun partij te winnen, Albert verloor. Het belangrijke vijfde puntje kwam op naam van Hielke.

Alle detail-uitslagen staan in de submenu's

 

Uitslagen provinciale competitie

DCH 1 is de competitie begonnen met een overwiinning op Harlingen. Op het hoogste bord miste Waylon Poot in een tijdnood-duel met Willem Leijenaar de juiste voortzetting en liep tegen een damcombinatie aan. Op de volgende borden sloeg DCH echter hard toe. Peter, Tjipke, Henk en Johnny pakten de volle buit. Piet Leijenaar kon nog terugscoren tegen Martin Boersbroek maar de beide remises op de onderste borden brachten de 10-6 eindstand.

DCH 2 had een moeizame avond in Surhuisterveen. Jelle Jongsma miste remise na schijfverlies, Tabe de Vries verloor onverwacht en Marten Zijlstra kon zijn ratingvoordeel niet in winst omzetten. Halverwege gaf dit een 5-1 achterstand. Wim vd Molen bracht met een prima winst de spanning terug waarna Martin Boersbroek verdienstelijk remiseerde met Rein vd Wal. Oscar Veltman probeerde nog wat met een lokzetje maar de sterk spelende Gerrit Terpstra koos de juiste koers naar een overwinning voor hem en zijn team.

DCH 3 behaalde een forse overwinning op BEGB Britsum 3. Wim vd Molen, Geert Rozenberg, Pieter de Vries, Andries Oord en Jan vd Vegt wonnen hun partij. Alleen Sjoerd vd Molen wist niet te winnen. De eindstand werd 2-10 in het voordeel van DCH.

DCH 4 pakt het eertse wedstrijdpunt op bezoek bij TTS Surhuisterveen 2. Hielke Luik en Albert Koops verloren hun partij maar Tabe de Vries en Gerard Weinans wisten te winnen.

Alle detail-uitslagen staan in de submenu's

 

Programma nationale en provinciale competities

DC Heerenveen zal dit jaar weer met maar liefst 4 teams uitkomen in de provinciale competitie. DCH 1 speelt in de hoofdklasse, DCH 2 in de 1e klasse, DCH 3 in de 2e klasse en DCH 3 in de derde klasse.

In de nationale competitie komen twee teams uit. DCH 1 speelt in de 1e klasse a en DCH 2 speelt in de 2e klasse a.

De programma's zijn te vinden in de submenu's

 

NK sneldammen 2011

Voor het NK sneldammen 2011 in Culemborg hadden zich drie DCH-leden geplaatst. Wim Riddersma en Geert Rozenberg voor de C-categorie en Iepie Poepjes-Koopman in de vrouwen-categorie.

Van hen wist Wim de hoogste positie te behalen. Hij mag zich een jaar lang 5e van Nederland in zijn categorie noemen. Geert belandde in de 2e groep en werd daarin 8e. Iepie kwam ook in de 2e groep uit en werd daarin verdienstelijk 4e.