DAMCLUB HEERENVEEN
               
Informatie Onderlinge Competities Partijen Allerlei Archief  

 

Competitie
Sneldammen
Overige

 

Onderlinge

Tabe, Martin en Oscar kampioenen 2012/2013

In de c-groep pakte Tabe de Vries met overmacht de 1e plaats. In ronde 4 pakte hij de leiding om die vervolgens niet meer af te staan. Wel spannend was de strijd om de 2e plaats. Sjoerd vd Molen en Andries Oord wisselden elkaar af gedurende het seizoen. Pas in de laatste ronde werd in een onderling duel bepaald dat Sjoerd met miniem verschil 2e werd en Andries 3e.

In de b-groep won Martin Boersbroek nadat Jan vd Vegt, Geert Rozenberg en Pieter de Vries één dan wel meerdere ronden aan kop hadden gestaan. Martin greep die positie in ronde 11 en hij kon zelfs lang meedoen om de algehele koppositie (hij liet uiteindelijk 4 a-spelers achter zich). De 2e plaats werd een prooi voor Pieter de Vries die loerde op een misstap van Martin. Jelle Jongsma bekroonde zijn goede seizoen met de 3e plaats.

De a-groep kende vanaf ronde 18 een zeer spannend verloop. Daarvoor leek Wim vd Molen op de titel af te stevenen. Na een onverwacht verlies in ronde 18 stond Wim nog steeds bovenaan maar het gat met de achtervolgers was klein geworden. Tot een paar ronden voor het eind waren er wel 5 kanshebbers. Vanaf ronde 18 maakte Oscar Veltman geen fout meer terwijl de concurentie dit wel deed. Hierdoor kwam Oscar in ronde 28 aan kop en die stond hij niet meer af. Henk Hosper pakte de 2e plaats en Wim vd Molen werd 3e.

Het prestigeuze wisselschild werd dit jaar met overmacht gewonnen door Tabe de Vries. Hij pakte in de doordeweekse wedstrijden de meeste punten.

alle uitslagen zijn te vinden in het submenu 'competitie'

 

3 overwinningen, 5 remises in ronde 12

Van de a-spelers wist er niemand een winst te noteren. De partijen Tjipke-Aize, Wim vd Molen-Rien werden remise en ook Henk Hosper remiseerde mat Jelle Jongsma. Van de B-spelers deden Marten Zijlstra en Jan vd Vegt goede zaken met winst maar ook de eerder genoemde remise van Jelle Jongsma is een goed resultaat voor zijn klassering. Van de C-spelers wist alleen Sjoerd vd Molen te winnen. De remises van Tabe de Vries en Andries Oord tegen b-spelers brengen hun op de bovenste plaatsen in de c-ranglijst.

alle uitslagen zijn te vinden in het submenu 'competitie'

 

Onderlinge competitie ronde 9

In ronde 9 kwam er geen enkele remise op het scorebord. Martin Boersbroek wist het oud-gorredijk duel tegen Jelle Jongsma te winnen terwijl Wim Riddersma zijn te lage positie op de ranglijst wat op wist te vijzelen met winst op Gerard Weinans. Het c-groep duel tussen Hielke Luik en Andries Oord werd gewonnen door laatsgenoemde.en Albert Koops moest de winst laten aan routinier Geert Rozenberg. Jan vd Vegt kwam ver tegen a-speler Sjoerd Hofman maar moest uiteindelijk capituleren. De partij tussen Marten Zijlstra en Tjipke Smedinga werd beslist door een blackout van Marten. Marten zag een combinatie zitten die niet mogelijk bleek. Even later gebeurde bij Rien Veenstra hetzelfde in de partij tegen Pieter de Vries. Pieter raapte dankbaar de twee punten op. De laatste winst kwam op naam van Oscar Veltman die Henk Hosper wist te verslaan in een zes om zes.

alle uitslagen zijn te vinden in het submenu 'competitie'

 

Geen verrassingen in ronde 4

In ronde 4 kwamen er geen verrassingen op het scorebord. De a-groep spelers speelden remise tegen elkaar. Van de b-groep waren er drie winnaars. Jelle, Marten en Pieter. De vierde winstpartij van de avond kwam op naam van Tabe de Vries.

alle uitslagen zijn te vinden in het submenu 'competitie'

 

Geert op maximale score

Geert Rozenberg is ijzersterk begonnen aan de onderlinge competitie. Als enige staat hij op de maximale zes punten uit drie ronden. Rien speelde zijn eerste partij van dit seizoen en wist direct de volle winst te pakken. Hielke verraste Sjoerd vd Molen en kon ook twee punten bijschrijven. De vierde winnaaar van de avond was Jelle.

alle uitslagen zijn te vinden in het submenu 'competitie'

 

Geen verrassingen in ronde 2

Ronde 2 bracht geen grote verrassingen. Goede zaken werden er wel gedaan door de winnaars Wim vd Molen, Henk Hosper, Geert Rozenberg, Wim Riddersma en Gerard Weinans.

alle uitslagen zijn te vinden in het submenu 'competitie'

 

Onderlinge weer van start

De onderlinge competitie van DC Heerenveen is direct begonnen met een grote verrassing. De kampioen van vorig jaar Tjipke Smedinga liep in een mooie lokzet tegen Martin Boersbroek. Vorig seizoen verloor Tjipke geen partij in de onderlinge maar nu kon hij met twee schijven achterstand direct opgeven.

alle uitslagen zijn te vinden in het submenu 'competitie'

 

----- 2011 / 2012 ------

Jelle kampioen in b1 groep

Alle kampioenen van de onderlinge competitie zijn bekend. Na Tjipke en Jan in de a en de b2 groep is nu ook de kampioen in b1 groep duidelijk. In de laatste ronde waren er nog twee kanshebbers. Jelle Jongsma had een punt meer dan naaste concurent Pieter de Vries maar ook een partij meer gespeeld. Pieter kon bij winst dus de koppositie overnemen. Helaas voor Pieter moest hij nog tegen Tabe en tegen familie spelen is altijd lastig. In het middenspel koos Pieter voor een tussenloper maar Tabe had iets verder doorgekeken en haalde er een verrassende damcombinatie uit waardoor Pieter direct op kon geven. Jelle behield daardoor zijn koppositie en mag zich in het eerste jaar bij DCH direct tot een van de kampioenen laten kronen.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.

 

Tjipke en Jan kampioen

In de a-groep heeft Tjipke Smedinga het kampioenschap behaald. Een ronde eerder was hij eigenlijk al niet meer in te halen maar afgelopen dinsdag liet hij geen twijfel bestaan over wie er dit seizoen de beste is in de onderlinge competitie. Sjoerd Hofman werd deze ronde verslagen en naaste concurent Henk Hosper verloor van Oscar Veltman. Tjipke staat daarom nu 5 punten los van de nummer twee terwijl hij ook nog een partij minder heeft gespeeld.

In de b2-groep is de winnaar ook bekend. De strijd ging nog tussen Jan vd Vegt en Gerard Weinans. Jan had genoeg aan een remise in hun onderlinge duel. De partij had wisselende kansen maar werd uiteindelijk met remise afgesloten.

In de b1-groep is de strijd nog niet beslist. Jelle jongsma staat 1 punt voor op Pieter de Vries maar laatstgenoemde heeft nog 1 partij te spelen en kan bij winst dus eerste worden.

Alle uitslagen zijn te vinden in het submenu ´competitie´.